Zoeken

Algerijnen hacken website van Nationale Bibliotheek van Marokko

5 januari 2023 - 09:00 - Marokko

©

Algerijnse hackers zouden een cyberaanval hebben uitgevoerd op de website van de Nationale Bibliotheek van het Koninkrijk Marokko (BNRM). De website was meerdere uren onbereikbaar.

Op de homepage van de website stond de Algerijnse vlag en een boodschap van de hackers. De aanval werd opgeëist door een groep "hackers" die zichzelf "Team 1962" noemen. Ze stellen erin te zijn geslaagd de website van de Marokkaanse nationale bibliotheek te hacken. Deze website bevat een database met gegevens over duizenden boeken, tijdschriften, onderzoeksverslagen, proefschriften en scripties.

Lees ook: Marokkaanse hackers reageren op Algerijnse aanval

Opgemerkt moet worden dat Marokkaanse overheidswebsites sinds enkele weken het slachtoffer zijn van hacking-aanvallen vanuit Algerije. Afgelopen week werd een hack gepleegd op het platform "Tawjihi" van het ministerie van Hoger Onderwijs. Er werden gegevens van bijna een miljoen Marokkaanse studenten gepubliceerd.

Lees ook: Elektronische oorlog tussen Marokko en Algerije

Er is momenteel geen informatie dat Marokkaanse hackers een tegenaanval plannen of al hebben uitgevoerd op Algerijnse websites, zoals dat in december het geval was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team