Zoeken

Elektronische oorlog tussen Marokko en Algerije

30 augustus 2022 - 11:00 - Marokko

©

Marokkaanse hackers hebben in reactie op de meest recente cyberaanvallen vanuit Algerije, meerdere Algerijnse overheidssites op het internet aangevallen.

Marokkaanse en Algerijnse hackers zijn al dagen in een hevige elektronische oorlog verwikkeld. Het begon allemaal met een aanval van Algerijnse hackers op de website van de wetenschappelijke faculteit Dhar El Mahraz in Fez. De aanval had geen ernstige schade aangericht en de situatie is inmiddels volledig onder controle. Toch blijven de computertechnici van de universiteit op hun hoede.

Lees ook: Algerije uit nieuwe beschuldigingen tegen Marokkaanse hackers

Marokkaanse hackers besloten een tegenaanval te organiseren en kozen verschillende Algerijnse instellingen als doelwit. Zo werd een website van het Algerijnse ministerie van Onderwijs gehackt. De Marokkaanse hackers zijn ook zeer actief in groepen op sociale netwerken. Hun Algerijnse tegenstander reageerden met een soortgelijke aanval op universitaire websites zoals die van de hogeschool voor kunst in Rabat.

In dit elektronische conflict hebben Marokkaanse hackers, ook de "Marokkaanse afschrikkingsmacht" genoemd, de controle over de websites van Algerijnse regeringsinstanties overgenomen. Bovendien hebben ze de controle teruggewonnen over de websites van Marokkaanse universiteiten die eerder door Algerijnen waren gehackt.

Lees ook: Algerijnse hackers vallen Marokkaanse websites aan

De groepen hebben op hun websites ook beelden geplaatst waaruit blijkt hoe zij Algerijnse en andere websites controleren. Ze tonen bijvoorbeeld de websites van het Polisario, waar de toon tussen Rabat en Algiers hoog oploopt. Er zijn ook de pagina’s van de Algerijnse regering, waarop foto’s zijn gepubliceerd van de gehele Marokkaanse kaart waarop ook de Sahara staat aangegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team