Zoeken

Marokkaanse moeders mogen geen geld sturen naar kinderen in het buitenland

7 november 2022 - 12:00 - Marokko

©

Parlementslid Khadija Zoumi heeft de Marokkaanse regering gewezen op de situatie van Marokkaanse moeders die moeite hebben om geld te sturen naar hun kinderen die in het buitenland studeren.

In een schriftelijke vraag aan de regering meldt het parlementslid dat wisselkantoren Marokkaanse moeders hebben verboden geld te sturen naar hun kinderen die in het buitenland studeren. Wisselkantoren eisen namelijk dat de naam van de afzender overeenkomt met die van de student voor wie het geld bestemd is. Dit betekent dat enkel de vader geld kan sturen.

Lees ook: Marokko: mogen vrouwen echt niet alleen in een hotel verblijven?

Met deze maatregel verbieden wisselkantoren moeders, weduwen en gescheiden vrouwen geld te sturen naar hun in het buitenland studerende kinderen. Het parlementslid noemde deze praktijk een misbruik en verklaarde dat dit besluit indruist tegen het beginsel van gelijkheid en pariteit, dat in de Marokkaanse grondwet is vastgelegd.

Lees ook: Marokko overweegt menstruatieverlof voor vrouwen

Door te eisen dat de namen van de afzenders overeenkomen met die van hun kinderen, verhinderen de uitwisselingskantoren dat de studenten in hun essentiële en vitale dagelijkse behoeften kunnen voorzien, aldus het parlementslid.

Bladna.nl