Zoeken

Marokko: mogen vrouwen echt niet alleen in een hotel verblijven?

26 september 2022 - 08:00 - Marokko

©

Een circulaire van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zou vrouwen verbieden om in een hotel te verblijven in hun woonplaats. Ondervraagd over de kwestie door USFP-parlementslid Moulay Mehdi El Fathemy, ontkende minister Abdelouafi Laftit dit formeel.

De vraag wordt niet voor het eerst gesteld door het USFP-parlementslid Moulay Mehdi El Fathemy. Maar deze keer gaf de minister iets meer informatie. "Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nooit instructies gegeven die hoteliers en toeristische etablissementen verplichten Marokkaanse vrouwen te verbieden de nacht door te brengen in hotels die in de steden van hun woonplaats liggen", aldus minister Laftit, die benadrukte dat de onderzoeken die zijn uitgevoerd om de stand van zaken te controleren niets hebben opgeleverd en dat er tot nu toe geen enkele klacht is geregistreerd.

Lees ook: Waarom mogen Marokkaanse vrouwen niet in hotels verblijven?

Volgens de getuigenis van de manager van een luxe hotel in Casablanca aan Medias24, "heeft de politie hen opgedragen het verblijf te weigeren aan vrouwen uit Casablanca die zonder hun echtgenoot komen". De politie zegt dat dit een maatregel is om de prostitutie aan banden te leggen.

Lees ook: Strand verboden voor vrouwen in Marokko

In zijn schriftelijke vraag zei het USFP-parlementslid dat "dit verbod een schending is van de rechten van de vrouw, indruist tegen de grondwet en een ondermijning is van het gelijkheidsbeginsel".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team