Zoeken

Marokko: de "bittere realiteit" van alleenstaande moeders

2 november 2022 - 13:00 - Marokko

©

De Marokkaanse vereniging Insaf blijft strijden tegen de marginalisering en discriminatie van alleenstaande moeders en roept de wetgever op de wet fundamenteel te hervormen.

Daartoe wordt op donderdag 3 november in Casablanca in samenwerking met de Zwitserse NGO CFD een seminarie georganiseerd over "Alleenstaande moeders tussen de rechtsstaat en de verwachte hervorming".

Lees ook: Marokko: afwijzing erkenning "onwettig kind" zorgt voor onvrede

Deze bijeenkomst zal een gelegenheid zijn voor verenigingen om te wijzen op de bestaande inconsistentie tussen de huidige wetgeving en de rechten van alleenstaande moeders en hun kinderen. Ze menen dat sommige wetten in Marokko moeten worden herzien en aangepast aan de bittere realiteit. Het gaat om een kwetsbare bevolkingsgroep die vaak wordt bekritiseerd, veroordeeld en gediscrimineerd maar die moet worden beschermd.

In Marokko worden jaarlijks meer dan 50.000 kinderen buiten het huwelijk geboren, waarvan meer dan 300 baby’s sterven of in de steek worden gelaten, aldus de organisatie. Aangezien deze sociale laag onder grote sociaal-economische druk staat, zet de organisatie Insaf zich in zodat de rechten van alleenstaande moeders en hun kinderen worden gerespecteerd en dat zij een waardige en verantwoordelijke leefomgeving krijgen.

Lees ook: Marokko: tot 1400 dirham uitkering voor alleenstaande vrouwen

"Geen enkele moeder wil haar kind in de steek laten, en als ze dat doet, is dat vanwege het schuldgevoel dat de maatschappij haar geeft en omdat er obstakels zijn om haar kind te houden. Als ze het achterlaat, kan ze naar huis gaan en een normaal leven leiden. Maar als ze steun vindt, kan ze haar kind houden... Daarvoor zijn we hier," zei de coördinator van een organisatie in Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team