Zoeken

Marokko: ex-ambassadeur beschuldigd van prostitutie van minderjarigen

11 mei 2023 - 17:00 - Marokko

©

De vereniging Matkich Waldi (Raak mijn kind niet aan) vraagt de rechtbanken om een voormalige Marokkaanse ambassadeur, die vervolgd wordt voor het misbruiken van minderjarigen, tot "maximale straffen" te veroordelen.

De Marokkaanse vereniging meldde zondag via een verklaring dat ze deze "verachtelijke" zaak, die uitbrak tijdens de maand Ramadan, "op de voet volgt". De voormalige diplomaat, die ouder is dan 80 jaar, diende een klacht in tegen een vermeende minderjarige prostituee, voor de diefstal van zijn persoonlijke telefoon. Hij werd zelf beschuldigd van "mensenhandel" en "verkrachting van minderjarigen" en in hechtenis geplaatst in de lokale gevangenis El Arjat 2, alvorens gehoord te worden door de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Rabat, die besloot om hem in vrijheid te vervolgen.

Lees ook: Het meisje dat niet meer speelt: verkrachters in Marokko nauwelijks gestraft

"De ten laste gelegde feiten zijn volledig in strijd met diplomatieke verantwoordelijkheden en met de vereiste ethische code ten opzichte van het vertegenwoordigde land, namelijk Marokko", bekritiseert de NGO onder voorzitterschap van Najat Anwar. Ze spoort "de veiligheidsdiensten aan om hun onderzoek te verdiepen en mogelijke medeplichtigen te identificeren". Ze wil ook "de toepassing van maximumstraffen voor iedereen die een minderjarig kind seksueel heeft uitgebuit" om "elke pedofiel te ontmoedigen die het zou wagen onze kinderen te misbruiken".

Lees ook: Marokko levert pedofiel uit aan VS die 9 jaar op de vlucht was

De minderjarige die ervan werd beschuldigd de telefoon van de voormalige diplomaat te hebben gestolen, werd door rechercheurs opgespoord en gearresteerd. Zij bekende de diefstal en zei dat ze "zichzelf en haar vrienden wilde beschermen" tegen de verdachte, die hen met zijn telefoon had gefilmd "in seksuele posities". Volgens haar onderwierp de ex-ambassadeur hen aan seksuele daden in zijn woning in de wijk Souissi in Rabat, in ruil voor geld. De vrouw van de ex-diplomaat, die ook door de politie werd ondervraagd, gaf toe op de hoogte te zijn van de "perverse praktijken" van haar man.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team