Zoeken

Meerdere burgemeesters onder verdenking in zaak Mohamed Moubdii

3 mei 2023 - 11:00 - Marokko

©

Meerdere politieke figuren zouden hetzelfde lot kunnen ondergaan als Mohamed Moubdii, voormalig minister, burgemeester van Fkih Ben Saleh en parlementslid voor de MP-partij, die wordt vastgehouden in de Oukacha-gevangenis voor vermeende financiële misdaden.

Volgens Al Akhbar worden vijf andere burgemeesters ervan verdacht "zaken te hebben gedaan met eenzelfde bedrijf dat profiteerde van de genereuze contracten die door Mohamed Moubdii waren ondertekend na aanbestedingen van Fkih Ben Saleh." Via deze fraude zouden de gemeentevoorzitters auto’s hebben kunnen kopen die gemiddeld 400.000 dirham kosten.

Lees ook: Marokkaanse ex-minister in hechtenis

Mohamed Moubdii werd afgelopen donderdag gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen, samen met zeven medeverdachten. In totaal worden 13 personen vervolgd in deze zaak, waaronder ondernemers die hebben geprofiteerd van de aanbestedingen van de gemeente. De ex-minister zal naar verwachting worden aangeklaagd voor verduistering van openbare middelen, valsheid in geschrifte en overtredingen van wetten inzake stedenbouw.

Bladna.nl