Zoeken

Marokko wint 55% terug van pre-pandemie luchtverkeer

9 maart 2022 - 11:40 - Economie

©

Van 7 februari 2022, datum waarop de Marokkaanse luchtgrenzen weer open gingen, tot het einde van afgelopen maand, hebben Marokkaanse luchthavens een toename van het internationaal commercieel verkeer geregistreerd, tot in totaal 660.045 passagiers.

Dit volume vertegenwoordigt een herstel van 55% ten opzichte van dezelfde periode van 2019, aldus de nationale luchthavendienst ONDA in zijn laatste rapport over commercieel luchtverkeer. De dienst meldt dat Marokkaanse luchthavens tijdens de maand februari, 5714 internationale vluchten hebben verwerkt, wat een herstel van 65% vertegenwoordigt ten opzichte van dezelfde periode van 2019.

Lees ook: Marokko versoepelt inreismaatregelen op luchthavens

De Mohammed V luchthaven van Casablanca heeft 328.627 internationale passagiers verwelkomd, wat neerkomt op 72% van het verkeer van 2019, via 2724 internationale vluchten, of 74% voor de luchthavenbeweging, aldus dezelfde bron.

Europa neemt 64% van het internationale luchtverkeer voor zijn rekening, gevolgd door het Midden-Oosten en de Afrikaanse markten met elk 13%, en Noord-Amerika met 6%.

Lees ook: Marokko: hervatting internationale vluchten voelbaar

ONDA verzekert reizigers dat op alle luchthavens verschillende maatregelen werden genomen om de passagiers onder de beste omstandigheden op het gebied van gezondheid, veiligheid en kwaliteit van de dienstverlening te kunnen ontvangen, overeenkomstig de nieuwe voorwaarden voor toegang tot het Marokkaans grondgebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team