Zoeken

Marokkaanse luchthavens klaar voor heropening grenzen

15 juni 2021 - 10:00 - Marokko

©

In voorbereiding op de heropening van de Marokkaanse grenzen op 15 juni, hebben de Marokkaanse luchthavens de nodige materialen en personeel gemobiliseerd om in strikte naleving van de gezondheidsregels reizigers te kunnen ontvangen. De hervatting van de vluchten is een kans voor de Marokkaanse toerismesector om het verlies van 2020 goed te maken.

De directeur van Casablanca Mohammed V Airport, Abdelhak Mazour laat aan persbureau MAP weten dat er "meerdere bijeenkomsten zijn gehouden met de verschillende belanghebbenden, waaronder immigratiediensten, douane, grensgezondheidscontrole, luchtvaartmaatschappijen en bagage-afhandelaars".

Het persbureau meldt dat er op de Mohammed V luchthaven in Casablanca onder andere plexiglasplaten zijn geplaatst om het reizigers makkelijk te maken om anderhalve meter afstand te houden. Daarnaast zijn er desinfecterende geldispensers geïnstalleerd en is de luchthaven voorzien van nieuwe informatieborden. Deze voorbereidingen moeten het voor wereld-Marokkanen mogelijk maken om veilig naar Marokko te reizen en de toerismesector een kans geven om te beginnen aan een herstel.

Lees ook: Royal Air Maroc verlaagt ticketprijzen op aandringen van Mohammed VI

De luchtvaartmaatschappijen spelen in op de afgelasting van de zomeroperatie Marhaba 2021, door meer vluchten van en naar Frankrijk, Italië, Spanje, België en Groot-Brittannië aan te bieden aan de Marokkaanse diaspora. Royal Air Maroc voert wekelijks 315 lijnvluchten uit tussen Marokko en deze vijf Europese landen. Air Arabia heeft zijn assortiment aan lijnverbindingen uitgebreid met Casablanca-Genève, Nador-Eindhoven en Oujda-Murcia. De luchtvaartmaatschappij voert deze vluchten twee keer per week uit en is van plan om vluchten aan te gaan bieden tussen Marrakech en Barcelona, Fez en Marseille, Fez en Malaga, Oujda en Marseille, Toulouse en Parijs, Tanger en Bilbao en Tanger en Valence.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team