Zoeken

Marokko: 15 luchthavens ontvangen gezondheidscertificaat

22 juni 2021 - 19:00 - Marokko

©

Het International Airports Council (ACI) heeft het gezondheidscertificaat "Airport Health Accreditation" (AHA) toegekend aan verschillende Marokkaanse luchthavens. Na een audit is vastgesteld dat de Marokkaanse luchthavens voldoen aan de gezondheidsnormen van de luchthaven-sector om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het National Airports Office (ONDA) heeft in een persbericht laten weten dat 15 luchthavens in het koninkrijk de gezondheidsaccreditatie van de ACI hebben gekregen. De gezondheidsnormen zijn vastgesteld aan de hand van de aanbevelingen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO).

Het gaat om de luchthavens Mohammed V in Casablanca, Marrakech Menara, Agadir Al Massira, Rabat-Salé, Oujda-Angad, Fez-Saïs, Ibn Batouta in Tanger, Ouarzazate, El Aroui in Nador, Mogador in Essaouira, Chérif El Idrissi in Al Hoceima, Ali Chérif in Errachidia, Saniat R’mel in Tetouan, Hassan 1ᵉʳ in Dakhla en Laayoune.

Lees ook: ONDA activeert "Sky-Restart" om veiligheid reizigers te garanderen

Het ONDA meldt tevens dat er tijdens de audits op de verschillende luchthavens in Marokko geen afwijkingen zijn geconstateerd. De auditors van de ACI hebben onderzoek gedaan naar het respecteren van fysieke afstand, de bescherming van personeel en de reiniging, desinfectie en inrichting van faciliteiten en apparatuur. Daarnaast heeft de internationale luchthavenorganisatie alle andere processen en de informatievoorziening op de luchthavens in het koninkrijk onder de loep genomen.

In het persbericht meent het ONDA dat de toekenning van de certificaten aantoont dat het gezondheidsprotocol dat wordt toegepast op de Marokkaanse luchthavens doeltreffend is. De strikte naleving van de regels moet naast een gevoel van veiligheid bij de reizigers zorgen voor een vermindering van het risico om het coronavirus op te lopen tijdens een vlucht of het verblijf op de luchthaven

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team