Zoeken

Marokkaanse komt met revolutionaire oplossing voor landbouw in Dubai

24 oktober 2021 - 17:00 - Wereld

©

Ghita Bahmad, een 33-jarige Marokkaans Canadese voedingsingenieur, komt met een revolutionaire oplossing om de landbouw in Dubai te ontwikkelen met een techniek van grondloze teelt die in Canada wordt gebruikt voor de productie van cannabis.

Na ruim twee maanden in Dubai te hebben doorgebracht om een marktonderzoek te doen, besloot Ghita Bahmad zich in het emiraat te vestigen en er een "oude droom" waar te maken door "de Arabische wereld beter te leren kennen" en er de productie van groenten en fruit te ontwikkelen. Om dit te doen vertrouwt ze op het aeroponic kweken, een grondloze kweektechniek waarbij de planten groeien met hangende wortels.

Lees ook: Marokko: hervorming biologische landbouw

"De wortels van de planten zitten niet in het water maar worden besproeid met voedingswater," zegt Ghita Bahmad. De planten zijn in verticale torens geplaatst met kleine open reservoirs waarbij zowel de plant als de wortel buitenhangen. "In een toren van 2,4 meter kunnen tot 304 planten worden gekweekt. In een ruimte van 930 m² kunnen 96 torens worden geïnstalleerd, wat neerkomt op de productie van 375.000 slaplanten per jaar", vervolgt de ingenieur.

Lees ook: Marokko gaat landbouwproducten importeren

Ghita wil zich in een eerste tijd focussen op de groei van sla, omdat ze "snel een omzet genereren", schrijft Maville. Daarna wil ze het project uitbreiden naar aardbeien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team