Zoeken

Marokko gaat landbouwproducten importeren

16 november 2020 - 11:00 - Economie

©

Marokko gaat Europese landbouwproducten importeren. Voorheen was het land juist altijd exporteur. Het koninkrijk gaat verschillende producten die voorheen op Marokkaanse bodem werden verbouwd importeren vanuit het buitenland. Denk hier bijvoorbeeld aan citroensap, specerijen, tomatenpuree en groente in blik.

Marokko produceerde tot voor kort jaarlijks 2 miljoen ton aan verschillende soorten aardappelen. Daar is echter verandering in gekomen waardoor het koninkrijk diepvriesfriet en aardappelpoeder is gaan importeren.

Het aantal bedrijven in Marokko die zorgen voor export op de buitenlandse markt zijn de afgelopen dertig jaar minder geworden. Voorheen waren er een dertigtal exportbedrijven, momenteel zijn dat er nog hooguit vier, meldt L’Economiste.

Ondanks dat de aardappelteelt flink groeit in Marokko, is het exporteren hiervan lastig door de moeilijke certificering van het product. Ook heeft het koninkrijk te weinig soorten aardappelen.

Marokko importeert onder meer 10.000 ton voorgesneden friet en aardappelvlokken uit Egypte en de Europese Unie via de vrijhandelsovereenkomsten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team