Zoeken

Marokko maakt werk van biologische landbouw

26 januari 2021 - 15:50 - Marokko

©

De vraag naar biologisch geteelde groenten en fruit is in de afgelopen jaren enorm toegenomen bij Marokkaanse en buitenlandse consumenten. Hier liggen grote kansen voor de Marokkaanse landbouwsector.

Het ministerie van Landbouw anticipeert op deze nieuwe vraag met de Generation Green Agricultural Strategy (SGG). Volgens dit plan moet er in 2030 100.000 hectare landbouwgrond beschikbaar zijn voor biologische teelt. Op dit moment wordt er 12.000 hectare grond gebruikt voor deze vorm van landbouw. In Marokko worden voornamelijk argan-noten, medicinale en aromatische planten, cactusvijg, johannesbrood, kappertjes, olijven, amandelen en citrusvruchten biologisch verbouwd.

In de afgelopen 10 jaar is de productie van biologische groenten en fruit verdrievoudigd. In 2010 ging het nog om een productie van 40.000 ton, maar in 2019 was dit totaal al opgelopen naar 120.000 ton. Ongeveer 80% van de biologische teelt vindt plaats in de regio’s Fez-Meknes, Marrakech-Safi, Souss-Massa, Casablanca-Settat en Rabat-Salé-Kenitra.

In Marokko wordt sinds de jaren negentig al biologische landbouw bedreven. Dit kreeg een extra stimulans door het Marokko Groen Plan. Inmiddels is Marokko het tweede Afrikaanse land dat wetgeving heeft voor de regulering van Biologische landbouwproductie. De Generation Green Agricultural Strategy moet de ontwikkeling van deze vorm van landbouw in Marokko in de komende 10 jaar verder bespoedigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team