Zoeken

Marokkaanse kaftan en Turkse mode: een stijlvol huwelijk in Istanbul

7 juni 2023 - 17:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse kaftan schitterde zondag in al zijn authenticiteit en pracht tijdens de eerste editie van het "Golden International Caftan" festival in Istanbul.

Het evenement bracht een publiek met verschillende nationaliteiten samen en leden van de Marokkaanse diaspora in Turkije. Op het programma stonden onder meer een aantal modeshows van Marokkaanse ontwerpers, schrijft persagentschap MAP. Onder meer ontwerpers Mariam El Mazouak, Fatima-Zahra Attayeb en Hind El Medyani, vertegenwoordigen via hun creaties de diversiteit van de Marokkaanse kaftan, die een authentiek onderdeel is van het Marokkaans cultureel erfgoed.

Lees ook: Filmfestival van Cannes viert Marokkaanse kaftan

Directeur Ouafaa Afkir van het "Golden International Caftan" festival, zegt in een verklaring aan MAP dat het culturele evenement tot doel heeft de Marokkaanse kaftan te introduceren bij het Turkse publiek en bij de Arabische gemeenschappen die in Istanbul wonen. Het is het eerste festival dat in Turkije de Marokkaanse kaftan eert. Daarnaast is het ook de bedoeling om de traditionele kleding van elk Maghreb-land te promoten.

Lees ook: Marokkaanse celebs brengen hulde aan kaftan

Het evenement werd opgeluisterd met de vertoning van een documentaire over de geschiedenis van de Marokkaanse kaftan en zijn meest emblematische ontwerpen, die per regio van het koninkrijk verschillen. Er waren ook Marokkaanse artiesten aanwezig, waaronder zangeres Karima Gouit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team