Zoeken

Filmfestival van Cannes viert Marokkaanse kaftan

22 mei 2023 - 12:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse mode wordt dit jaar gevierd op het Filmfestival van Cannes. Drie Marokkaanse ontwerpers zullen deelnemen aan de modeshow tijdens de slotceremonie van het evenement, dat op 27 mei in Hotel Martinez plaatsvindt.

Verschillende internationale ontwerpers, waaronder drie Marokkaanse vrouwen, zullen bij deze gelegenheid hun nieuwste creaties presenteren, meldt de vereniging van Marokkaanse modeontwerpers (Maroc Fashion Week - MFW). Het gaat om de Marokkaanse ontwerpers Nadia Ksiyer, Loubna Benkirane en Mouna Benmakhlouf, die hun collecties mogen presenteren op de hotspot voor sterren die gekleed worden door de beste stylisten ter wereld. Een kans om hun merken te positioneren, aldus de vereniging in een verklaring.

Lees ook: Marokkaanse celebs brengen hulde aan kaftan

De modeshow zal plaatsvinden tijdens de slotceremonie van de 76ᵉ editie van het Filmfestival van Cannes en is een belangrijke stap voor de vereniging die de Marokkaanse mode verder wil promoten op de catwalks van de grootste filmfestivals (Cannes, Venetië, Deauville, Marrakech...). "Ons doel is om steeds meer Marokkaanse merken te ontwikkelen en ze te positioneren op de filmmarkt om internationale actrices te kleden", aldus Hind Joudar, vertegenwoordiger van MFW.

Lees ook: Marokkaanse kaftan in de kijker op Milan Fashion Week

"Met dit initiatief werken we aan de promotie van de Marokkaanse mode en de traditionele knowhow en openen we nieuwe perspectieven voor nationale ontwerpers. De deelname van Marokkaanse ontwerpers aan het Festival van Cannes is het begin van een reeks showcases die tot doel hebben Marokkaanse ontwerpers te laten schitteren op de internationale scene", voegt ze eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team