Zoeken

Marokkaanse celebs brengen hulde aan kaftan

11 mei 2023 - 21:00 - Cultuur

©

Verschillende Marokkaanse beroemdheden zijn de uitdaging aangegaan om prachtige kaftans aan te doen. Het kledingstuk is 100% lokaal en wordt al eeuwenlang vervaardigd in de vele keizerlijke steden van het koninkrijk, waaronder Fez.

Instagram plaatste de kaftan opnieuw in de kijker. Een groot aantal vrouwelijke celebs aarzelden niet om de uitdaging aan te gaan. Ze droegen trots het prachtige traditionele Marokkaanse kledingstuk, dat alomtegenwoordig is tijdens festiviteiten, zoals recepties, verlovingen, huwelijken, doopfeesten, henna-vieringen en andere feestelijke gelegenheden.

Lees ook: Jordaanse journaliste Ola Al Fares straalt in Marokkaanse kaftan (foto’s)

De kaftan is een vrouwelijk kledingstuk waarvan de oorsprong teruggaat tot de Almohad dynastie, in de verre 12e eeuw. De kaftan is altijd beschouwd als een kledingstuk dat zowel elegantie als bescheidenheid symboliseert en dat door vrouwen wordt gedragen ter gelegenheid van de eerder genoemde Marokkaanse feesten. Een kostbare erfenis van het Marokkaanse erfgoed, door de eeuwen heen geërfd van onze grootmoeders en moeders!

Lees ook: Marokkaanse kaftan in de kijker op Milan Fashion Week

Beroemdheden en actrices die deelnamen aan de challenge, zijn onder meer de zangeres Hajar Adnane, de Amazigh-artieste en zangeres Noura El Oiltiti en de presentatrice Bouchra Dou.

Bladna.nl