Zoeken

Parijs viert Marokkaanse kaftan

28 januari 2023 - 23:00 - Cultuur

©

De verenigingen ’Route de la soie’ en ’Al Andalus’ vieren dit jaar de 50ᵉ editie van de Oriental Fashion Show (OFS). Het evenement vond plaats op 24 en 25 januari de Parijse wijk Rive Gauche.

Tijdens de 50e verjaardag van het tweedaagse evenement, opgericht door OFS-voorzitter en mode-expert Hind Joudar, werd de kaftan traditiegetrouw gevierd. Het werk en de knowhow van Marokkaanse ontwerpers werden in het zonnetje gezet. Ook de regionale diversiteit van Marokkaanse kaftans, met inbegrip van borduurwerk, weven, versieringen en kralenwerk kwam aan bod.

Lees ook: Vrouw uit sub-Sahara gedood door Marokkaanse gendarmes?

Het modehuis Mautassin, opgericht door Lalla Aicha Mouaastassim in 2012, vertegenwoordigde Marokko op het evenement met een collectie kaftans die het culturele erfgoed van het land vieren. In totaal ware er vijftien, door het organisatiecomité gekozen ontwerpers, aanwezig.

Lees ook: Dochter Leila Hadioui stapt in voetsporen moeder

De uitreiking van de Oriëntaalse modeprijzen vond op 27 januari plaats op het hoofdkwartier van de UNESCO in Parijs, om de ontwerpers, stylisten en couturiers te belonen die bijdragen tot "het behoud van deze kledingkunst". Het was ook een gelegenheid om de partners en supporters te bedanken die de Oriental Fashion Show in de loop der jaren hebben begeleid.

Bladna.nl