Zoeken

Caftan 2024: wereldbekend mode-evenement maakt comeback

9 februari 2024 - 19:00 - Cultuur

©

Het mode-evenement "Caftan" is terug! Het toonaangevende evenement wordt van 9 tot 12 mei in Marrakech gehouden, met als thema "Marokko, land van de kaftan".

De 24e editie, die een comeback betekent van het evenement na een pauze veroorzaakt door de wereldwijde gezondheidscrisis, belooft vernieuwing en heruitvinding, met een nieuwe naam, de "Caftan Week". Georganiseerd door Femmes du Maroc sinds 1996, heeft dit evenement zich gevestigd als een belangrijk cultureel en modefenomeen, zowel nationaal als internationaal, met als doel de Marokkaanse kaftan te vieren in al zijn culturele, historische en artistieke facetten.

Lees ook: Interview met Samira Saïd tijdens mode-evenement Caftan 2016 (video)

De editie van dit jaar, "Marokko, land van de kaftan", duikt in de rijke geschiedenis en de evolutie van de kaftan, van een eenvoudig kledingstuk tot een symbool van Marokkaanse elegantie. De organisatoren benadrukken dat, ondanks de voortdurende evolutie van modetrends, de kaftan blijft innoveren maar ook trouw blijft aan zijn oorsprong.

Lees ook: Steven Seagal op mode-evenement Caftan 2016 (foto’s)

Caftan Week belooft een uitgebreid programma dat zich niet alleen beperkt tot de langverwachte Caftan 2024 modeshow, maar ook museumbezoeken, exposities, en masterclasses omvat, waardoor bezoekers volledig kunnen onderdompelen in de wereld van de kaftan. Dit evenement streeft ernaar het rijke milieu dat de kaftan voedt en ontwikkelt in de schijnwerpers te zetten, en biedt een platform voor jong talent door middel van begeleidingsprogramma’s en de mogelijkheid om naast gerenommeerde ontwerpers uit te blinken.

Bladna.nl