Zoeken

Marokkaanse kaftan in de kijker op Milan Fashion Week

2 maart 2023 - 14:00 - Cultuur

©

Ontwerpster Fatima-Zahra Al-Filali Al-Idrisi is bekend om haar inzet voor de promotie van de Marokkaanse kaftan buiten de grenzen van het koninkrijk. Zondag 26 februari werd ze uitgenodigd om op een geheel nieuwe manier deel te nemen aan de Milan Fashion Week.

In een grote showroom van Palazzo Barozzi in Milaan defileerden modellen met de Marokkaanse kaftans van Fatima-Zahra Al-Filali Al-Idrisi. Ze presenteerde "een elegante collectie van 15 kaftans, die exclusief voor het evenement werden gemaakt" met de bijdrage van een dertigtal ambachtslieden en ontwerpers.

Lees ook: Sofia Saidi schittert in sublieme creatie van Fatim Filali Idrissi (video)

"De kaftans onderscheiden zich door hun innovatieve ontwerpen, luxueuze texturen, heldere kleuren, het borduurwerk en de versieringen met edelstenen, die hen een artistieke dimensie geven met zowel een historisch als een toekomstgericht aspect", aldus de ontwerpster.

Lees ook: Parijs viert Marokkaanse kaftan

Voor een publiek bestaande uit beroemde influencers, modeliefhebbers, ontwerpers en vertegenwoordigers van de meest vooraanstaande labels op het gebied van mode en textiel, lanceerde de Marokkaanse ontwerpster ook haar merk "Fatim Haute Couture" dat volgens haar "het behoud van de eer van de Marokkaanse kaftan met al zijn inherente elementen die de veelheid en diversiteit van de Marokkaanse identiteit, cultuur, erfgoed en beschaving weerspiegelen, combineert met creatieve accenten geïnspireerd door de hedendaagse trends in de modewereld".

Bladna.nl