Zoeken

Marokkaanse justitie doet uitspraak in WK 2022 ticketfraudezaak

28 december 2023 - 22:09 - Marokko

©

Op woensdag 27 december heeft het Hof van Beroep in Casablanca uitspraak gedaan in de zaak rond de illegale verkoop van tickets voor het Wereldkampioenschap voetbal 2022.

De zaak betrof Mohamed El Hidaoui, voorzitter van Olympique Safi, en Adil El Omari, een radiopresentator. Beiden werden beschuldigd van betrokkenheid bij de zwarte markthandel van WK-tickets en hebben nu hun vonnis gehoord.

Lees ook: Schandaal WK-tickets in Marokko: er gaan meer koppen rollen

El Hidaoui, die in eerste instantie tot 18 maanden gevangenisstraf was veroordeeld, kreeg in hoger beroep een verminderde straf van 8 maanden opgelegd. El Omari, die aanvankelijk 10 maanden had gekregen, hoeft uiteindelijk geen celstraf uit te zitten maar moet wel een boete van 10.000 dirham betalen.

De uitspraak, die aanvankelijk voor 18 december gepland stond, werd uitgesteld door de afwezigheid van een lid van de rechterlijke commissie om gezondheidsredenen. Na vervanging van het lid en verdere beraadslagingen op 25 december, kwam de rechtbank tot haar besluit. Dit proces volgde op een onderzoek van de Gerechtelijke Politie (BNPJ), die na ontdekking van de ticketzwendel, El Omari en El Hidaoui had aangehouden.

Lees ook: Schandaal WK-tickets: namen daders bekend

Duizenden tickets waren gratis beschikbaar gesteld aan Marokkaanse burgers van over de hele wereld om de Atlas Leeuwen in Qatar aan te moedigen. De doorverkoop van deze tickets leidde tot grote verontwaardiging onder het publiek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team