Zoeken

Schandaal WK-tickets: namen daders bekend

4 maart 2023 - 16:00 - Sport

©

De gerechtelijke politie (BNPJ) heeft haar onderzoek afgerond naar het schandaal rond de doorverkoop van tickets voor Marokkaanse supporters tijdens het WK in Qatar. Volgens sommige bronnen gaan er koppen rollen.

De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) zal naar verwachting binnenkort de resultaten van het onderzoek bekendmaken dat de dag na de finale van het WK is ingesteld, om de verantwoordelijkheden voor het schandaal met betrekking tot de tickets voor de wedstrijden van de Atlas Leeuwen in Qatar vast te stellen.

Lees ook: Tickets WK 2022: parlementslid Safi ondervraagd door de politie

Volgens Assabah heeft de BNPJ een vernietigend rapport ingediend waarbij politieke partijen en functionarissen van de FRMF betrokken zijn. De resultaten van het onderzoek zullen naar verwachting vóór de vriendschappelijke wedstrijden op 25 en 28 maart in Tanger en Madrid, worden gepubliceerd.

De FRMF zal waarschijnlijk een spoedvergadering bijeenroepen om dit schandaal, dat de geloofwaardigheid van de voetbalbond aantast, te bespreken. Het gaat hier om grootschalige fraude waarbij Marokkaanse supporters tickets voor de wedstrijden tot drie keer meer dan hun oorspronkelijke prijs moesten betalen.

Lees ook: Marokkaans parlementslid verdacht van illegale verkoop WK-tickets

De namen van de personen die bij dit schandaal betrokken zijn, moesten weken geleden onthuld worden, maar volgens Assabah wordt Fouzi Lekjaâ onder druk gezet door politieke partijen die niet willen dat hun leden bij een dergelijk schandaal betrokken worden.

Bladna.nl