Zoeken

Zware straf voor ex-gemeentevoorzitter in Marokko

12 januari 2024 - 13:00 - Marokko

©

De voormalige voorzitter van de gemeente Mechraâ Bel Ksiri, gelegen in de provincie Sidi Kacem in Marokko, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 10.000 dirham wegens "vervalsing, verduistering van fondsen en verkwisting van openbare middelen".

Mohamed Kassouss, de voormalige president van Mechraâ Bel Ksiri, werd samen met een ambtenaar veroordeeld die medeplichtig was aan de misdaden. De ambtenaar kreeg eveneens twee jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, en een boete van 10.000 dirham.

Lees ook: Marokko: gemeentevoorzitter dronken achter het stuur

Het besluit van de strafkamer voor financiële misdrijven bij het Hof van Beroep in Rabat volgt op een aanklacht ingediend door de huidige voorzitter van de gemeente, Mhamed Laassal, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Voormalig gemeentevoorzitter in zwaar weer in Rabat

Kassouss werd onder meer beschuldigd van het vervalsen van een rapport aan het ministerie van Binnenlandse Zaken over een budgetoverschot van de gemeente. Hij vermeldde een bedrag van 2.870.000 dirham, terwijl in werkelijkheid 3.300.000 dirham was goedgekeurd tijdens een gemeenteraadszitting. Daarnaast wordt hij verdacht van fraude bij de gunning van openbare aanbestedingen van de gemeente tijdens zijn ambtstermijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team