Zoeken

Marokkaanse journalisten in Algiers 6 uur vastgehouden en ondervraagd

1 november 2022 - 19:00 - Wereld

©

De Algemene Unie van Arabische Journalisten heeft de behandeling veroordeeld van Marokkaanse journalisten die naar Algiers waren gestuurd om de top van de Arabische Liga op 1 en 2 november te verslaan. Deze reactie volgt op een brief van de Marokkaanse persvakbond SNPM.

Journalisten van Al Aoula, die de werkzaamheden van de top van de Arabische Liga mochten verslaan, werden vastgehouden in Algiers, waar de bijeenkomst zou plaatsvinden.

Lees ook: Redenen annulering deelname Koning Mohammed VI aan Arabische Top

In een verklaring op maandag veroordeelde de Algemene Unie van Arabische Journalisten de behandeling van de journalisten. "Journalisten moeten worden gerespecteerd en hun werk kunnen doen in overeenstemming met internationale wetten en praktijken", aldus de vakbond.

Lees ook: Net als vorig jaar zal RTVE geen verslaggevers naar Tindouf sturen

De Nationale Unie van de Marokkaanse Pers (SNPM) had enkele uren eerder een verklaring uitgegeven waarin zij de "ontvoering en uitzetting" van de journalisten veroordeelde. De journalisten werken voor de Nationale Maatschappij voor Radio en Televisie (SNRT), de openbare omroep van Marokko. Toen zij op de luchthaven Houari Boumédiène in Algiers aankwamen, werden zij door de Algerijnse veiligheids- en inlichtingendiensten bijna zes uur lang vastgehouden en ondervraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team