Zoeken

Algerije krijgt facelift voor Arabische top

28 oktober 2022 - 16:00 - Wereld

©

Algerije bereidt zich voor op de Arabische top die op 1 en 2 november van dit jaar in Algiers zal plaatsvinden. Er zijn groene ruimten aangelegd in de hoofdstad en het internationale conferentiecentrum waar het evenement wordt gehouden heeft een facelift gekregen.

"De Wilaya van Algiers heeft ter gelegenheid van de Arabische top overal op haar grondgebied groenvoorzieningen aangelegd, met name langs de hoofdassen", aldus de Facebook-pagina van de Wilaya. In de aanloop naar de Arabische top, die op 1 november begint, doen de autoriteiten van de Algerijnse hoofdstad hun uiterste best om de stad te verfraaien, meldt TSA.

Lees ook: Algerije vreest dat Mohammed VI show steelt op Arabische top

Van de internationale luchthaven Houari Boumediene tot het internationale conferentiecentrum waar het evenement wordt gehouden, is de stad groen en versierd met bloemen en groene planten. "Prachtige beelden hebben we de afgelopen maand gezien", loofde een Algerijnse internetgebruiker die opriep tot "het behoud en de bescherming van deze groene ruimten met medewerking en deelname van iedereen". Een ander vindt het "mooi" en had het graag willen zien "in alle wijken van de hoofdstad, niet alleen daar waar Arabische staatshoofden, waaronder Koning Mohammed VI, op bezoek komen".

Lees ook: Algerije bevestigt aanwezigheid Koning Mohammed VI op Arabische top

Volgens andere internetgebruikers zouden de wilaya van Algiers en de andere wilaya’s van het land dergelijke acties alleen uitvoeren wanneer er een internationale gebeurtenis plaatsvindt. "Deze initiatieven worden altijd genomen voor de gasten. En wanneer is het volk aan de beurt?" vraagt een internetgebruiker zich af. Een ander voegt eraan toe: "Ik hoop alleen dat deze groene ruimtes onderhouden blijven worden en niet aan de droogte worden overgelaten, zoals het geval was na de mediterrane Spelen in Oran".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team