Zoeken

Marokkaanse dokter en advocaat zijn jihadisten in Syrië

29 augustus 2012 - 16:30 - Wereld

©

Ahmed, een psychiater werkzaam in Parijs, en Abou Katada, een advocaat opgeleid in Italië, beide Marokkanen, hebben de jihadmilities aangesloten in Syrië, om het regime van president Bashar Al Assad te bestrijden.

De twee mannen hebben, net zoals duizenden jihadisten met verschillende achtergronden, alles opgegeven om de Syrische strijders te helpen, die al bijna een jaar tegen het Syrisch leger vechten.

Ahmed, 42, heeft deze keuze gemaakt uit religieuze overtuiging, zegt hij tegen Reuters. De man vertrouwt erop dat islamitische geleerden de woedde in de Islamnatie zullen weten te kalmeren. Hij hoopt ook dat Syrië niet zal uitgroeien tot een tweede Afghanistan.

Abou Katada, advocaat, besloot hij om deel te nemen aan de strijd tegen Al Assad, na schokkende beelden te hebben gezien van de situatie in Syrië. Hij heeft maar één doel, Bashar Al Assad doen vallen in een land waar enkel in augustus al 4000 doden vielen.

Minstens twintig andere Marokkanen hebben zich aangesloten bij de Syrische opstandelingen sinds het begin van de burgeroorlog in maart 2011, waarin reeds 25.000 mensen zijn omgekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team