Zoeken

Groot-Brittannië houdt Marokkaanse jihadstrijders in het oog

18 december 2013 - 19:58 - Wereld

©

Groot-Brittannië heeft aan een privé-beveiligingsbedrijf opdracht gegeven islamisten uit Marokko te bespioneren. Het land is bezorgd om de invloed dat dezen hebben op Jonge Britse islamisten van Marokkaanse afkomst.

Aan de Britse inlichtingendiensten moet het bedrijf ook informatie verschaffen over de Marokkaanse islamitische bewegingen, die in Syrië tegen het regime van Bashar Al Assad strijden, schrijft Al Massae.

Groot-Brittannië vreest voornamelijk de terugkeer van tientallen Brits-Marokkaanse jihadstrijders uit Syrië. Het land heeft daarom een proactieve strategie aangekondigd, waarbij een profiel van alle Syrië-gangers wordt opgesteld.

Het Londens bedrijf belast met het onderzoek naar Marokkaanse islamisten, wordt geleid door een voormalige beveiligingsexpert dat eerder al rapporten had opgesteld over de leiders van de ’Libyan Islamic Fighting Group’.

Volgens de Daily Telegraph vechten tientallen Britse moslims in Syrië. Officiële Europese bronnen stellen dat ruim 2000 jonge Europeanen tegen het regime van Bashar Al Assad} strijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team