Zoeken

Marokko wijst ambassadeur Syrië uit

16 juli 2012 - 18:50 - Marokko

©

De Syrische ambassadeur in Rabat, Nabih Ismail, is tot "persona non grata" verklaard in Marokko. Het Marokkaans ministerie van Buitenlandse Zaken raadde hem maandag aan het land te verlaten.

"Marokko heeft met veel ernst en dynamiek alle Arabische en internationale initiatieven aangesloten voor een oplossing van de Syrische crisis. (...) De situatie in Syrië kan zo niet voortduren, dus het koninkrijk Marokko heeft besloten de Syrische ambassadeur te vragen het land te verlaten en heeft hem tot persona non grata verklaard", meldt het ministerie in een verklaring.

Marokko roept ook op tot de stopzetting van het geweld en de moorden op Syrische burgers, en verwijst daarbij naar de recente bloedbaden waarbij duizenden doden en gewonden vielen in Syrië.

Sinds het begin van de opstand tegen het regime van Syrische president Bashar al-Assad in maart 2011, zijn 20.000 mensen om het leven gekomen. Zondag alleen al zijn 150 mensen gedood volgens het Syrisch Observatorium van de mensenrechten.

In reactie hierop heeft het Syrisch ministerie van Buitenlandse Zaken op haar beurt besloten Mohamed Lakhssassi, ambassadeur van Marokko in Damas, ook uit te wijzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team