Zoeken

Frankrijk berooft visumaanvragers in Marokko

10 augustus 2012 - 13:00 - Wereld

©

Franse consulaten in Marokko verlenen geen betalingsvrijstelling aan visumaanvragers die een familielid in een Europees land hebben. Volgens een tekst van de EU uit 2001 moeten aanvragers die familie in de Europese Unie hebben, geen 60 euro visumkosten betalen.

Volgens de Franse advocaat Olivier Taoumi belanden jaarlijks 75 miljoen euro op die manier in de kassen van de Franse Staat. Hij schat dat ook dat minstens de helft van de visumaanvragen gratis zouden moeten zijn.

De advocaat stuurde onlangs een brief naar de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius, waarin hij hem aanspoort om de Europese overeenkomst, dat Frankrijk in 2001 heeft goedgekeurd, te respecteren. Olivier Taoumi had ook al contact opgenomen met het voormalige hoofd van de Franse diplomatie Bernard Kouchner, zonder resultaat.

Olivier Taoumi is echter wel van mening dat als Noord-Afrikanen, en namelijk Marokkanen, tot 10.000 euro betalen op de zwarte markt om een visum te verkrijgen, ze niet moeilijk zullen doen om 60 euro te betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team