Zoeken

Syrië plande staatsgreep tegen Mohammed VI

28 maart 2012 - 09:51 - Marokko

©

De Syrische president Bachar Al Assad zou hebben geprobeerd koning Mohammed VI te doen aftreden. Hij zou daarvoor hulp hebben gekregen van de Algerijnse geheime diensten, aldus een Syrische inlichtingenofficier.

Het Syrisch regime wilde de Marokkaanse monarchie omverwerpen en van Marokko een islamitisch staat maken. Deze moest dienen als vooruitgeschoven basis voor Iran met zicht op Gibraltar, vertelde Houssam Aouak aan Al Watan Al Arabi.

Was het niet de sociale opstanden aan de gang in het land sinds februari 2011, dan had de regime in Syrië zijn plannen om een ​​staatsgreep in Marokko te leiden, reeds uitgevoerd volgens de officier. Hijzelf heeft intussen het Vrije Syrische leger aangesloten, belangrijkste gewapende oppositiemacht van het regime van Bachar Al Assad.

Wel ironisch is dat minder dan twee weken geleden, de Russische president Dmitri Medvedev, gevraagd heeft aan koning Mohammed VI om met Rusland samen te werken om de vrede en stabiliteit te herstellen in Syrië, waar de repressie al meer dan 9000 levens heeft gekost.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team