Zoeken

Marokko trok ondanks pandemie meer buitenlandse investeerders aan

24 juni 2021 - 11:20 - Economie

©

De buitenlandse directe investeringen (FDI) in Marokko zijn dit jaar toegenomen, ondanks de crisis die is veroorzaakt door de coronaviruspandemie. Tot aan het einde van de maand april zijn de buitenlandse investeringen in Marokko met 689 miljoen dirham (12%) gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Tot het einde van de maand april van 2021 is het nettobedrag aan FDI gestegen tot 6,45 miljard dirham, tegenover de 5,76 miljard dirham die er in dezelfde periode een jaar eerder is binnengekomen. Een stijging van 12% die overeen komt met 689 miljoen dirham. De groei is te verklaren door de relatieve stabiliteit van de economische groei in Marokko. Er is vooral geïnvesteerd in de auto-, lucht- en ruimtevaart- en textielsector.

Volgens een rapport over de FDI is het aantal buitenlandse investeringen dat Marokko in 2020 heeft ontvangen op hetzelfde niveau gebleven als in 2019. De investeringen die er dit jaar door Marokko zijn ontvangen liggen echter weer op het hogere niveau dat ook in de jaren voor 2018 werd bereikt.

Lees ook: Marokko: 3,9 miljard dollar aan buitenlandse investeringen

Volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Onafhankelijk Centrum voor Strategische Analyse, professor Driss Effina, is de stijging van de FDI het gevolg van de vele hervormingen die Marokko heeft doorgevoerd om zijn investeringsklimaat te verbeteren, meldt de website Le360.

"Het Koninkrijk heeft voor elk investeringsproject aantrekkelijke incentives opgezet. Het heeft ook vrijhandelsovereenkomsten ondertekend met verschillende economische wereldmachten en internationale verdragen geratificeerd voor de garantie en bescherming van investeringen", vertelt Effina.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team