Zoeken

Celstraf en verplichte zorg voor Marokkaanse humorist Yassine Belattar

21 september 2023 - 13:00 - Wereld

©

In maart 2019 werd de Frans Marokkaanse humorist en polemist Yassine Belattar in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld wegens doodsbedreigingen en misdaden. Maandag is hij door de correctionele rechtbank van Parijs veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Yassine Belattar werd vervolgd wegens doodsbedreigingen, herhaalde misdrijfbedreigingen, herhaaldelijk versturen van kwaadaardige berichten en morele intimidatie gericht tegen verschillende persoonlijkheden uit de entertainmentwereld. De humorist en presentator werd in maart 2019 aangeklaagd en geschorst van het radioprogramma "Les 30 glorieuses", dat hij sinds 2016 presenteerde op Radio Nova. Maandag veroordeelde de correctionele rechtbank van Parijs hem tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een schadevergoeding van 500 euro aan de komiek Kévin Razy.

Lees ook: Marokkaan Yassine Belattar wil Red Star voetbalclub kopen

De Frans Marokkaanse humorist moet ook een symbolische euro betalen aan scenarioschrijver en regisseur Kader Aoun, tegen wie hij bewezen doods- en misdrijfbedreigingen heeft geuit. Yassine Belattar werd vrijgesproken van doodsbedreigingen gericht aan David Weisbrod, de productiedirecteur van Kader Aoun. De rechtbank heeft tevens besloten dat Belattar geen contact mag hebben met de slachtoffers en verplicht een therapie zal moeten volgen.

Lees ook: Marokkaanse humorist Rachid Rafiq flink in de problemen

In 2018 werd de polemist door de Franse president Emmanuel Macron benoemd tot lid van de Presidentiële Raad voor Steden, belast met reflecties over prioritaire wijken. Hij was bovendien de eerste komiek die na de aanslagen van 13 november 2015 weer op het podium van de Bataclan verscheen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team