Zoeken

Marokkaanse hackers reageren op Algerijnse aanval

2 januari 2023 - 13:00 - Marokko

©

Als reactie op de aanval door Algerijnse hackers op de websites van Marokkaanse ministeries begin december, heeft een groep Marokkaanse hackers meerdere Algerijnse institutionele websites gehackt.

De elektronische oorlog tussen Marokkaanse en Algerijnse hackers woedde in december na de aanval door Algerijnse hackers op de website van het Marokkaanse ministerie van Hoger Onderwijs.

Lees ook: Marokko verijdelde 577 cyberaanvallen op ministeries

De persoonlijke gegevens van Marokkaanse studenten werden toen gepubliceerd in een forum. In totaal werden 23 databases gehackt en openbaar gemaakt. De aanval werd uitgevoerd door een groep hackers met de naam "1 2 3 viva l’Algérie". Voor deze aanval waren ook al de persoonsgegevens van bijna een miljoen Marokkaanse studenten te koop aangeboden op een website.

Lees ook: Algerijnse hackers vallen Marokkaanse websites aan

In een snel offensief hebben Marokkaanse hackers Algerijnse institutionele websites aangevallen. In de afgelopen dagen zijn 58.000 e-mailadressen en wachtwoorden van studenten, met name van de universiteit van Oran, online gezet. Verschillende andere Algerijnse sites, zoals die van het officiële persagentschap (APS), werden eveneens gehackt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team