Zoeken

Iran helpt Algerije bij cyberoorlog tegen Marokko

24 januari 2023 - 22:00 - Wereld

©

Algerije heeft zijn krachten gebundeld met Iran om een cyberoorlog te voeren tegen Marokko. Algerijnse hackers hebben meerdere aanvallen uitgevoerd op Marokkaanse instellingen en nieuwswebsites.

Iran heeft onlangs hacking-tools ter beschikking gesteld van Algerijnse hackers, als onderdeel van de militaire samenwerking tussen de twee landen, meldt Assabah. Dit is tenminste wat een geautoriseerde bron onthulde. Deze informatie wordt ook bevestigd door rapporten van Europese inlichtingendiensten, waaruit blijkt dat "de levering van Iraanse wapens aan Algiers ook drones en technologische wapens omvat".

Lees ook: Algerijnen hacken website van Nationale Bibliotheek van Marokko

Volgens de gezaghebbende bron maken Algerijnse hackers gebruik van Iraanse apparatuur om verschillende Marokkaanse elektronische sites te hacken. "De cyberaanvallen zijn gebaseerd op spionage en vernietiging door middel van propaganda en nepnieuws en richten zich op Marokko door zijn instellingen aan te vallen om zijn reputatie aan te tasten", aldus het rapport. De cyberoorlog tegen Marokko is sterk toegenomen na de ontvangst van het Iraanse materiaal.

Lees ook: Algerije uit nieuwe beschuldigingen tegen Marokkaanse hackers

Onder meer de sites van de Nationale Bibliotheek, het ministerie van Hoger Onderwijs en de faculteit Wetenschappen van Dhar El Mahraz in Fez, werden aangevallen door Algerijnse hackers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team