Zoeken

Marokkaanse gendarmerie ontvangt vijf Vanguard Rib boten

18 februari 2022 - 18:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een vloot van vijf TX-10.0 RIB boten in ontvangst genomen, uitgerust met twee buitenboordmotoren van 350 pk. Ze zijn speciaal ontworpen voor grenscontroles.

De levering van de vijf boten is het resultaat van een overeenkomst tussen de stichting International and Ibero-American Foundation for Administration and Public Policies (FIIAPP) en de Europese Commissie, in het kader van het project "Steun voor een Geïntegreerd Grens- en Migratiebeheer in Marokko". Het project, dat wordt gefinancierd door het Trustfonds voor Afrika, heeft tot doel "de operationele en institutionele capaciteiten voor grensbewaking te versterken", aldus Defensa.

Lees ook: Spanje investeert 35 miljoen euro in Marokkaanse grensbewaking

De semi-rigide boten die door Vanguard zijn vervaardigd voor grensbewaking operaties, behoren tot de TX offshore-serie, die versies vanaf 5,4 tot 12 meter lengte omvat. De Vanguard TX-10.0, het model dat door de Koninklijke Gendarmerie is aangevraagd, is 10 meter lang en 3,08 meter breed en is in staat om buitengewone navigatieprestaties neer te zetten in een ruwe zee.

Met zijn zeer sterke roestvrijstalen romp, is de Vanguard TX-10.0 bestand tegen agressie van buitenaf. Hij heeft twee Suzuki-motoren van 350 pk en kan met zijn twee tanks van 500 liter, een maximumsnelheid behalen van 55 mijl.

Lees ook: Drones om grenzen Melilla met Marokko te versterken

De boot kan tot zes passagiers vervoeren en de navigatie-uitrusting van de Vanguard TX-10.0 omvat radar, sonar, GPS-tracking en VHF-radio met twee 16-inch touchscreens, evenals een baken en een reddingsvlot voor tien personen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team