Zoeken

Spanje investeert 35 miljoen euro in Marokkaanse grensbewaking

11 april 2021 - 18:20 - Wereld

©

Om de beveiliging van de grens tussen Marokko en Spanje te versterken heeft het Iberische buurland in de afgelopen 2 jaar meer dan 35 miljoen euro overgemaakt aan het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Van dit geld zijn vooral terreinwagens, vrachtwagens en quads aangeschaft om grenscontrolemissies te ondersteunen.

Volgens de website Defensa.es heeft Spanje een contract afgesloten met de International and Ibero-American Foundation for Administration and Public Policies (FIIAPP), voor de levering van 90 quads ter waarde van 1,4 miljoen euro. De voertuigen zijn bestemd voor de Marokkaanse grensbewaking.

In december ondertekende Spanje nog een contract met Toyota Maroc voor de levering van 130 Toyota Land Cruisers aan Marokko ter waarde van 8,6 miljoen euro. In 2019 besloot het Iberische buurland al om 400 terreinwagens en 98 draagbare thermische camera’s aan het koninkrijk te leveren.

De Spaanse steun aan Marokko is onderdeel van een internationaal samenwerkingsproject om de operationele vaardigheden op het gebied van grensbewaking te verbeteren en de grensoverschrijdende samenwerking bij de bestrijding van illegale immigratie en mensenhandel te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team