Zoeken

Marokkaanse gemeenteraadslid riskeert leven om naar Marokko terug te keren

13 mei 2020 - 12:00 - Marokko

©

Een gemeenteraadslid uit Taoujtat, in de regio van Meknes, die in Frankrijk vastzat sinds de sluiting van de grenzen in Marokko, heeft zijn leven geriskeerd om naar het koninkrijk terug te keren.

Het gemeenteraadslid stapte in een bootje met migranten die via de zee naar Marokko wilden terugkeren. Het groepje werd echter door de Franse veiligheidsdiensten tegengehouden. Het lid werd vervolgens naar zijn hotel teruggebracht.

De bewindsman, die sinds maart in Frankrijk vastzit, vertelde aan Alyaoum24 over zijn poging om naar Marokko terug te keren. Hij verklaarde dat hij het niet meer kon verdragen om op een oplossing van de Marokkaanse autoriteiten te wachten. De lange en saaie dagen in zijn hotel moedigden hem aan om in het bootje te stappen, wetend dat zijn poging zou mislukken.

Maandag verzamelden een vijftigtal gestrande Marokkanen zich buiten de ambassade van Marokko in Parijs om hun onvrede te uiten en hun repatriëring te eisen. Een veertigtal van hen kreeg als gevolg een boete van 135 euro voor het schenden van de lockdown.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team