Zoeken

Gestrande Franse vrouw in Marokko overleden, dochter vraagt hulp

23 juli 2020 - 14:40 - Gemeenschap

©

Een Franse vrouw die sinds maart in Marokko vastzat vanwege de sluiting van de grenzen en het luchtruim, is in een ziekenhuis in Tanger overleden.

Catherine, de dochter van het slachtoffer, vertelde het verhaal van haar ouders aan RTL. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om hulp te vragen aan de Franse en Marokkaanse autoriteiten.

De vader van Catherine is 73 jaar en zit nog steeds vast in Marokko. Hij probeerde in de afgelopen dagen tevergeefs de repatriëring van zijn overleden vrouw te regelen zodat ze in Frankrijk zou kunnen worden begraven.

Het koppel was al sinds januari in Marokko met hun camper. Ze probeerden sinds maart om met de boot naar Europa terug te keren. Eind juni kregen ze hoop toen Marokko meerdere boten liet vertrekken. Maar ook toen lukte het hen niet om het koninkrijk te verlaten. De moeder van Catherine werd begin juli plots ziek. Ze overleed op zaterdag 11 juli in een ziekenhuis in Tanger.

"Papa voelt zich niet goed, hij is 73 jaar oud. Hij wil alleen naar huis. We vragen de maan niet (...) Niemand helpt ons.", aldus de wanhopige dochter van het koppel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team