Zoeken

Brussels Airport profiteert van heropening Marokkaanse grenzen

15 juli 2021 - 10:00 - Wereld

©

Brussels Airport heeft ondanks de coronaviruspandemie sinds afgelopen juni goed gepresteerd. Dit komt mede doordat Marokko zijn grenzen op 15 juni heeft heropend.

In een persbericht laat de Belgische luchthaven weten dat Brussels Airport in juni in totaal 646.589 reizigers heeft ontvangen. Dit aantal hebben ze sinds maart 2020, toen de wereldwijde pandemie begon, niet meer gehaald. In vergelijking tot dezelfde maand in 2019 is er echter wel een daling van 73% genoteerd.

Lees ook: Royal Air Maroc gestart met vluchten vanuit Eindhoven Airport

Aan het begin van juni werd er nog een bescheiden groei van 19% van het aantal reizigers geregistreerd, maar aan het einde van de maand was er een groei te zien van 35%, meldt het persbureau Belga. Er zijn meer reizigers vanaf de luchthaven in Brussel vertrokken dan dat er mensen zijn aangekomen. De favoriete reisbestemmingen zijn Spanje en Portugal.

De heropening van de Marokkaanse grenzen voor het internationale luchtverkeer zou een reden zijn voor de stijging van het aantal reizigers. De grenzen werden op 15 juni weer opengesteld.

Bladna.nl