Zoeken

Marokkaanse F-16’s geüpgraded door Lockheed Martin

6 april 2024 - 10:00 - Marokko

©

De F-16-vliegtuigen van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) krijgen technische en technologische ondersteuning van de Amerikaanse wapenfabrikant Lockheed Martin. Dit contract ging in maart van kracht.

Lockheed Martin zal een scala aan technische en engineeringdiensten leveren om de levensduur en capaciteiten van de Marokkaanse F-16’s te verbeteren. Het contract omvat "engineering, technische ondersteuning, trainingsbeheer, ondersteuning van het vliegtuigveiligheidsprogramma, missievoorbereiding, duurzaamheid, betrouwbaarheid en onderhoud van het wapensysteem van de F-16-vliegtuigen", aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Lees ook: F-35 straaljager, een onbereikbare droom voor Marokko?

Deze samenwerking met Lockheed Martin stelt de Koninklijke Strijdkrachten in staat om de capaciteiten van de F-16’s te vergroten en te garanderen dat ze op elk moment kunnen worden ingezet. Bovendien helpen deze onderhouds- en ondersteuningscontracten om de jachtvliegtuigen terug te brengen naar hun oorspronkelijke staat, alsof het een nieuw squadron was.

Lees ook: F16 van Lockheed Martin binnenkort in actie in Marokko

Naast de samenwerking met Lockheed Martin heeft Marokko ook Viper Shield EW, een geavanceerde storingsbestendige uitrusting, aangeschaft van het Amerikaanse L3Harris Technologies voor zijn F-16’s. Dit geavanceerde pantser beschermt tegen digitale jammingaanvallen en EMP-aanvallen. Het nieuwe systeem "detecteert radarbedreigingen en biedt digitale tegenmaatregelen, terwijl de geavanceerde digitale radarontvanger is geïntegreerd in de APG-83-radar, die een actieve elektronische scansfunctie heeft".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team