Zoeken

Nieuws over Amerikaanse Viper Shield-systeem besteld door Marokko

25 november 2023 - 13:00 - Marokko

©

Het Amerikaanse Electronic Warfare systeem, beter bekend als ’Viper Shield’, dat door Marokko is besteld bij het Amerikaanse bedrijf L3Harris Technologies, staat op het punt een nieuwe ontwikkelingsfase te bereiken. Dit systeem zal worden ingezet op de 25 nieuwe F-16 gevechtsvliegtuigen van Marokko en zal naar verwachting in december een belangrijke ontwikkelingsfase ingaan.

In een interview met Breaking Defense tijdens de luchtvaartshow in Dubai, verklaarde Anna Gragossian, hoofd van de ontwikkelingsactiviteiten bij L3Harris, dat het ’Viper Shield’-systeem een nieuwe ontwikkelingsfase ingaat. Het systeem zal naar verwachting in december zijn eerste radarwaarschuwingscapaciteiten (RWR) demonstreren.

Lees ook: F16 van Lockheed Martin binnenkort in actie in Marokko

Gragossian legde uit dat dit elektronische oorlogsvoeringssysteem in staat is om bedreigingen te identificeren, zelfbescherming te bieden en vijandelijke signalen te verstoren. Het systeem heeft zijn effectiviteit tegen huidige bedreigingen aangetoond in een studie van de Amerikaanse luchtmacht en is ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse luchtmacht en Lockheed.

Lees ook: Marokko verwerft Amerikaans raketsysteem HIMARS

Marokko zal zijn 25 nieuwe F-16 Block 70/72 vliegtuigen, geproduceerd door Lockheed Martin, uitrusten met het Viper Shield systeem. Naast Marokko zullen ook Bahrein, Slowakije, Bulgarije en Taiwan dit systeem ontvangen, met een geplande levering in 2025. De aanschaf van het Viper Shield EW-systeem maakt deel uit van een overeenkomst tussen de centrale administratie van Marokko en het lucht-, ruimtevaart- en defensiebedrijf L3Harris.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team