Zoeken

Marokkaanse expat slachtoffer van landonteigening

15 januari 2024 - 20:00 - Marokko

©

In Settat worden een parlementslid en een arts beschuldigd van betrokkenheid bij een schandaal rondom grondonteigening. In totaal zijn achttien personen verdacht in deze zaak.

Het onderzoek, uitgevoerd door de gerechtelijke politie, heeft geleid tot de identificatie van achttien personen die probeerden een terrein van 50 hectare te onteigenen, meldt de krant Assabah. Onder de verdachten bevinden zich een vrouwelijke arts, een parlementslid en leden van zijn familie. Zij worden ook beschuldigd van een poging om een huis en een terrein van 2 hectare, eigendom van een in het buitenland wonende Marokkaan, te bemachtigen.

Lees ook: Vastgoedfraude in Tanger: projectontwikkelaar cel in

Volgens de aanklager probeerden de verdachten sinds 2018 deze eigendommen te onteigenen, zonder succes, omdat de bewaker van de eigenaar bestand was tegen de vele dreigementen. De in het buitenland wonende eigenaar beweert zelfs doodsbedreigingen te hebben ontvangen toen hij probeerde zijn eigendommen terug te krijgen.

Lees ook: Grootschalige fraude bij Al Omrane: notaris vlucht met geld van klanten

De arts wordt met name beschuldigd van het ondertekenen van een medische verklaring met betrekking tot verwondingen door mishandeling, die door het parlementslid in deze zaak is gebruikt. Dit document zou de volksvertegenwoordiger hebben gebruikt om mensen te chanteren voor de onteigening van collectieve gronden. De gezondheidsprofessional zou ook andere valse medische verklaringen hebben afgegeven aan verschillende personen. Alle beschuldigden zijn reeds voor de rechter verschenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team