Zoeken

In Marrakech gearresteerde Fransen in de gevangenis

19 december 2023 - 20:30 - Marokko

©

In Marrakech zijn maandag drie Franse toeristen, tussen de 29 en 30 jaar oud, gearresteerd. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een zaak rondom valse bankbiljetten.

De aanhouding werd uitgevoerd door de Gerechtelijke politie (BNPJ) van Marrakech, nadat valse buitenlandse valuta gebruikt werden om rekeningen in een lokaal hotel te betalen. Een bron bij de veiligheidsdiensten lichtte toe dat de nagemaakte biljetten de aandacht van de autoriteiten trokken.

Lees ook: Acht toeristen opgepakt met vals geld in Agadir

Verder onderzoek door de Gerechtelijke politie leidde tot de identificatie en arrestatie van de verdachten. Bij hen werden meerdere valse bankbiljetten aangetroffen. In totaal zijn 25 nagemaakte eurobiljetten in beslag genomen tijdens de doorzoekingen.

Lees ook: Zware straf voor Brit die drankje met vals geld betaalde in Marokko

De drie Fransen zijn in voorlopige hechtenis genomen en zijn het onderwerp van een politie onderzoek. Dit onderzoek, onder leiding van het bevoegde parket, richt zich op het ontrafelen van de details van deze zaak. De politie wil onder meer de oorsprong van de valse biljetten achterhalen en mogelijke banden van de drie verdachten met lokale of internationale valsemunters vaststellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team