Zoeken

Notaris in Rabat krijgt 22 jaar cel voor vastgoeddiefstal

6 februari 2024 - 11:00 - Marokko

©

In Rabat is een notaris tot een gevangenisstraf van 22 jaar veroordeeld wegens betrokkenheid bij een omvangrijk schandaal rondom grondbezit.

De 56-jarige notaris uit Khemisset werd beschuldigd van het vervalsen van eigendomsdocumenten met als doel meerdere stukken grond onrechtmatig in zijn bezit te krijgen. Deze recente veroordeling, waarbij hij 12 jaar cel kreeg opgelegd, komt bovenop een eerdere veroordeling tot 10 jaar gevangenisstraf in september vorig jaar voor soortgelijke misdrijven.

Lees ook: Vastgoedfraude in Tanger: 2 jaar gevangenisstraf voor ambtenaar

Zijn slachtoffers leverden overtuigend bewijs, wat de rechter ertoe bracht de notaris tot een strenge gevangenisstraf te veroordelen. De verdachte was reeds veroordeeld voor dergelijke feiten in Khemisset in 2020 en werd destijds gearresteerd na een politieonderzoek naar documentvervalsing met betrekking tot eigendommen van anderen.

Families die het slachtoffer werden van de oneerlijke notaris hebben aangifte gedaan, hem beschuldigend van de diefstal van hun landbouwgronden. Na het horen van de klagers en het beoordelen van alle documenten en eigendomsakten, bevestigde de officier van justitie de schuld van de notaris, die de eigendomsdocumenten van ruim 30 percelen had vervalst en deze meerdere malen aan verschillende mensen had verkocht. In deze zaak werd een tweede notaris tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Lees ook: Vastgoedfraude in Tanger: projectontwikkelaar cel in

Naast de reeds opgelegde 22 jaar gevangenisstraf, wordt de notaris verdacht van een derde zaak met betrekking tot de vervalsing van documenten voor grondonteigening. Hij is onlangs ondervraagd door de veiligheidsdiensten en zal binnenkort voor de bevoegde officier van justitie verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team