Zoeken

Marokkaanse drugssmokkelaars gearresteerd met vals humanitair konvooi naar Oekraïne

8 december 2022 - 14:00 - Wereld

©

Een grote drugshandel die door een "vals humanitair konvooi" naar Oekraïne werd vervoerd, is door de Spaanse Guardia Civil opgerold. Er werd cannabis ter waarde van bijna 800.000 euro in beslag genomen en verschillende mensen uit Marokko, Spanje, Duitsland, enz. werden gearresteerd.

Het ontbreekt de drugshandelaren niet aan ideeën om hun goederen te vervoeren. Via een vals humanitair konvooi, bestemd voor Oekraïne, probeerde een drugsorganisatie cannabis te vervoeren naar verschillende Europese landen, meldt Le Parisien.

Lees ook: Vissers uit Al Hoceima waren hasjbaronnen in Spanje

De verdachten "dachten zo onopgemerkt te kunnen blijven bij politie- en grenscontroles", aldus een verklaring van de Spaanse politie. De Guardia Civil voerde acties uit die eindigden met de arrestatie van een dertigtal personen in verschillende steden in Andalusië, waaronder Sevilla, Malaga en Granada. De smokkelaars, afkomstig uit Spanje, Oekraïne, Duitsland en Marokko, haalden hun cannabis uit plantages in heel Andalusië", aldus de Guardia Civil in een door Ouest-France aangehaalde mededeling.

Lees ook: Go-Fast onderschept in Frankrijk met 375 kilo cannabis uit Marokko

De werkwijze van de criminele organisatie bestond erin de goederen te verbergen in "kartonnen dozen, die zij voorwendden als proviand en humanitaire hulp voor Oekraïne", aldus dezelfde bron. Naast de arrestaties heeft de Spaanse politie ook bijna 800.000 euro in beslag genomen, evenals 2500 cannabisplanten en zes vuurwapens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team