Zoeken

Go-Fast onderschept in Frankrijk met 375 kilo cannabis uit Marokko

22 januari 2022 - 12:20 - Wereld

©

Douanebeambten bij het tolstation van Montauban in Frankrijk, onderschepten vorig weekend een go-fast voertuig met bijna 400 kilo cannabis uit Marokko. Een 23-jarige bestuurder werd aangehouden en na vier dagen hechtenis voor de rechter geleid.

Een go-fast is een voertuig dat gebruikt wordt door drugssmokkelaars om vlot hun lading via Spanje van Marokko naar Frankrijk te brengen. Het voertuig werd bij het tolstation op de snelweg van Montauban door douanebeambten tegengehouden, die blijkbaar ingelicht waren over de tijdstip en het type voertuig, meldt La Dépêche.

Lees ook: Narco-zeilboten, nieuw snufje van Marokkaanse hasjsmokkelaars

De chauffeur van de drugsauto, afkomstig uit Spanje, wilde net de snelweg A20 richting Noord-Frankrijk oprijden toen hij werd tegengehouden. Bij onderzoek van het voertuig ontdekten de douanebeambten bijna 400 kilo cannabis, verdeeld in een tiental pakketten van elk 30 kilo. Het Centraal Bureau voor Narcotica (OFAST) hield de bestuurder gedurende 96 uur in bewaring, zoals de wet voor drugsdelicten voorschrijft, alvorens hem voor de rechter te leiden.

Lees ook: Spanje: 1640 kilo hasj onderschept, drie Marokkanen opgepakt

Op dinsdag werd de 23-jarige verdachte, die al bij de politie bekend was wegens vergelijkbare vergrijpen, voorgeleid aan de procureur in het justitiepaleis van Montauban. Hij is in hechtenis genomen en er is een onderzoek ingesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team