Zoeken

Gewelddadige drugsorganisatie "De Riffijn" opgerold in Spanje

17 juli 2023 - 10:30 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft de drugsorganisatie "De Riffijn", beschouwd als extreem gewelddadig en geleid door een Marokkaan, opgerold. In totaal werd ruim 3000 kilo hasj in beslag genomen en werden 31 mensen, merendeels van Marokkaanse afkomst, gearresteerd.

De organisatie "De Riffijn" loste al maanden ladingen hasj afkomstig uit Marokko op het strand van El Palmer, tussen Aguadulce en La Garrofa, in Almería. Begin 2022 liep een levering mis. Een rivaliserende bende wachtte hen op in het gebied en stal de drugs na een schietpartij. De Guardia Civil werd gewaarschuwd, maar er werden geen arrestaties verricht. Sinds dit incident heeft "De Riffijn" zijn beveiliging tijdens de operaties versterkt, vermoedend dat er een mol in zijn organisatie was.

Lees ook: Drugsorganisatie tussen Marokko en Denemarken opgerold

Op 9 juni 2022 werden leden van de criminele bende door de Guardia Civil gelokaliseerd toen ze hasj aan het lossen waren in het gebied. Patrouilles werden ter plaatse gestuurd en werden onder vuur genomen bij hun aankomst. De criminelen waren "zeer professioneel", bevestigt een bron van de Guardia Civil aan Antena 3. De daders droegen kogelvrije vesten en bivakmutsen en gebruikten automatische vuurwapens. Na een achtervolging slaagden de agenten erin om tien verdachten te arresteren en een ton hasj in beslag te nemen.

Lees ook: Door België uitgeleverde drugsbaron ’Temsamani’ in Marokko veroordeeld

De leider van de bende, afkomstig uit het noorden van Marokko, leefde in Roquetas de Mar, in Almería, en leidde een luxe leven, dit terwijl hij niet werkte en geen geregistreerd inkomen had. Tussen juli 2020, toen de Guardia Civil het onderzoek startte, en de arrestaties, werden zeven ladingen onderschept. In totaal werden 31 mensen, merendeels van Marokkaanse afkomst, gearresteerd, en werden 3055 kilo hasj, 60.000 euro cash, 30 voertuigen, drie drugsschepen, evenals wapens en munitie in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team