Zoeken

België: 2 jaar cel geëist tegen Marokkaan die eigen vrouw verkrachtte

16 september 2022 - 21:00 - Wereld

©

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een gevangenisstraf van 50 maanden geëist tegen een Marokkaanse man die in Schaarbeek woont en beschuldigd wordt van de verkrachting en de opsluiting van een jonge Marokkaanse vrouw, met wie hij een gearrangeerd huwelijk had. De uitspraak wordt over drie weken verwacht.

Toen Saïd A. uit Schaarbeek, zichzelf oud zag worden met een vrouw die hem geen kinderen kon schenken, vroeg hij zijn tante om een jonge vrouw voor hem te zoeken. Ze slaagde in haar missie en regelde in maart 2020 een ontmoeting voor hem met een jonge vrouw in Marokko. Ze was een buurvrouw van zijn grootvader die woonachtig is in een arm Marokkaans dorp, meldt La Capitale. Vervolgens werd het gearrangeerde huwelijk gesloten. De veertiger verhuisde kort voor de lockdown met zijn nieuwe partner naar Schaarbeek.

Lees ook: Ayoub 15 jaar cel in voor verkrachting 82-jarige vrouw in Antwerpen

Het was het begin van een nachtmerrie voor de jonge vrouw, die 16 jaar jonger is dan haar man. Ze leefde in een "horrorhuis" volgens de procureur. "Het slachtoffer kwam uit het buitenland in de hoop op papieren, een betere situatie, stabiliteit, een comfortabeler leven. Je zou kunnen denken dat zij een aanklacht wegens verkrachting tegen haar man heeft ingediend om zich te emanciperen en haar leven voort te zetten, maar dat is niet het geval," vervolgde hij.

Volgens de verklaring van de magistraat heeft het slachtoffer niemand in België en vertelde ze de politie dat ze niet wilde scheiden. "Ze vluchtte naar een verre neef die zei dat het de eerste keer was dat hij haar ontmoette en dat hij tot dan toe niet eens van haar bestaan had geweten." Het slachtoffer vertelde hem dat ze een ware beproeving had meegemaakt in het "horrorhuis". De stiefvader van het slachtoffer vertelde aan de politie dat "er niet zoiets bestaat als verkrachting binnen het huwelijk".

Lees ook: Rechtbank Rabat: man kan vrouw niet dwingen tot seks

"We bevinden ons in een zeer bijzondere culturele context, dat moet worden aangekaart. Het slachtoffer is erin geslaagd om aan haar familie te vertellen dat ze werd verkracht. Stel je de moed van deze vrouw voor, ze riskeert gestigmatiseerd te worden ook al is ze slachtoffer, en toch stelt ze de feiten aan de kaak, waaruit de hoge nood blijkt waarin ze verkeert", benadrukt de magistraat. Hij vroeg een gevangenisstraf van vijftig maanden voor Saïd A. Het vonnis wordt over drie weken uitgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team