Zoeken

Marokkaanse diaspora: ticket verplicht voor haven Algeciras

12 juni 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De havenautoriteit van Algeciras heeft aangekondigd dat reizigers die met hun voertuig willen inschepen in het kader van Operatie Marhaba, een ticket nodig zullen hebben met een definitieve status.

"Deze zomer zullen passagiers met voertuigen die in de haven van Algeciras willen inschepen, over een ’gesloten’ ticket moeten beschikken," meldt de havenautoriteit van Algeciras in een verklaring. Een provinciale stuurgroep voor de Operatie Marhaba 2022 werd afgelopen woensdag opgericht voor de havens van Algeciras en Tarifa en de wegen van de provincie, meldt Ceuta Actualidad.

Lees ook: Marhaba 2022: vervoerssector klaar voor Marokkaanse diaspora

Francisco Ruiz Boada, de algemeen coördinator van Operatie Marhaba en de adjunct-directeur van het directoraat-generaal voor Civiele Bescherming en Noodsituaties van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, benadrukte het belang van een gesloten ticket voor reizigers die vanuit de haven van Algeciras naar Marokko willen reizen, maar drong niet aan op het verplichte karakter van de maatregel, die onlangs door de Havenautoriteit van Algeciras is ingevoerd.

Lees ook: Tanger Med: bijzondere maatregelen voor Marokkaanse diaspora

De haven van Tarifa heeft als eerste aangekondigd dat het instappen met een gesloten ticket verplicht is, zowel voor passagiers zonder als met een voertuig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team