Zoeken

Politie Algeciras in staat om toestroom wereld-Marokkanen te beheersen?

12 juni 2022 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Spaanse politiebond Jupol heeft aan het ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd dringend extra agenten te sturen om het politiebureau van Algeciras te versterken. Ze maken zich grote zorgen over het in goede banen leiden van de grote stroom Marokkanen die in het buitenland wonen, tijdens Operatie Marhaba.

"De hervatting van het passagiersvervoer over zee tussen Algeciras en Marokko zou deze zomer, na twee jaar sluiting wegens de coronacrisis, kunnen leiden tot een massale toevloed van Marokkaanse burgers. Dit zou moeilijk te beheren zijn door de politie van Algeciras, die te kampen heeft met een schrijnend gebrek aan personeel, dat nog verergerd is door het recente massale vertrek van agenten wegens de moeilijke werkomstandigheden in Campo de Gibraltar", verklaart de vakbond in een persbericht dat door Europa Sur wordt geciteerd.

Jupol beweert dat "meer dan 100 politieagenten het politiebureau van Algeciras gaan verlaten", wegens de "buitensporige werkdruk en de niet nagekomen beloften van de regering". De politievakbond zegt ook dat het politiebureau van Algeciras al jarenlang te maken heeft met een tekort van 300 agenten. Daarom dringt de vakbond er bij het ministerie van Binnenlandse Zaken op aan, "met spoed de nodige versterkingen te sturen om te voorzien in de personeelsbehoeften van het politiebureau van Algeciras".

Meer bepaald wordt het ministerie verzocht "met spoed en bij wijze van uitzondering een speciale eenheid voor de zeegrens van Algeciras op te richten", waarbij wordt onderstreept dat de geplande tijdelijke aanstelling van personeel ontoereikend is om de stroom wereld-Marokkanen op te vangen, die tijdens Operatie Marhaba 2022 wordt verwacht. Op zijn minst zal "het aantal personeelsleden moeten worden verdubbeld" om dit belangrijke verkeer van personen tussen Europa en Marokko via Algeciras te beheren, dat "een Europese grens is en als zodanig moet worden behandeld".

Bladna.nl