Zoeken

Tanger Med: bijzondere maatregelen voor Marokkaanse diaspora

7 juni 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

In het kader van Operatie Marhaba 2022, die zondag van start is gegaan, heeft de haven van Tanger Med bijzondere maatregelen getroffen om de terugkeer van de Marokkaanse diaspora naar Marokko te vergemakkelijken.

Havenfunctionarissen stellen dat zij van de sluiting van de grenzen gebruik hebben gemaakt om werkzaamheden uit te voeren om de omstandigheden voor de ontvangst van reizigers te verbeteren. Zo werd 150 miljoen dirham uitgetrokken om een vlotte en comfortabele doorgang van de passagiers te verzekeren.

Lees ook: Wereld-Marokkanen betalen volle prijs bij Spaanse benzinestations

De maatregelen omvatten ook de versterking van de vloot die wordt gebruikt voor de zeeverbinding Tanger Med-Algeciras. Nu heeft de haven een dagelijkse vervoerscapaciteit van 40.000 passagiers en 10.000 voertuigen.

Bovendien zijn de nodige personeelsleden ingezet om het welslagen van Operatie Marhaba 2022 te garanderen, waarbij ook rekening wordt gehouden met de gezondheidsbeperkingen. Men wijst er teven op dat de haven Tanger Med de eerste toegangspoort is voor Marokkanen uit de hele wereld die hun land van herkomst willen bezoeken.

Lees ook: Douane verleent gunsten aan Marokkaanse diaspora

Volgens Abdellah Omar Moussa, hoofd van de dienst medisch-humanitaire hulp van de Stichting Mohammed V voor solidariteit, zal de zomeroperatie van dit jaar "een belangrijke evolutie te zien geven in vergelijking met de laatste twee jaren, toen er sprake was van uitzonderlijke omstandigheden in verband met de pandemie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team